Tietopankki

Faktaa hevosista ja koirista ja kouluttamisesta.

Hevonen - sosiaalinen nero, muistamisen mestari.

Ihmiset ja hevoset ovat kulkeneet rinnakkain tuhansien vuosien ajan. Kun tieto hevosesta lisääntyy, kannattaa vanhat hyvät toimintatavat pitää mukana ja vaihtaa toisia hevosen hyvinvoinnin kannalta parempiin aina kuin voi. Hevonen on tunteva, upea, sosiaalisesti älykäs eläin, joka nauttii liikkumisesta, oivaltamisesta ja oppimisesta.

Koira - supersopeutuja ja ikuinen opportunisti

Koira on elänyt ihmisen kumppanina jo 30 000 vuotta. Se ymmärtää ihmisen eleitä villejä sukulaisiaan paremmin, se pystyy jopa käyttämään hiilihydraatteja ravintonaan serkkujaan tehokkaammin. Se on sopeutunut elämään ihmisen rinnalla.

Koiralla on nyky-yhteiskunnassa paljon erilaisia rooleja. Se on perheen rakas lemmikki, poliisin luotettu työpari, homeen haistaja, näkövammaisen silmät ja paljon muuta. Vaikka koirasta onkin moneksi, ei joka koirasta ole kaikkeen. Koiraa hankittaessa on tärkeää valita oikein. Yhtä tärkeää on tutustua kyseiseen yksilöön ja oppia toimimaan juuri sen kanssa.

Linkkejä

Video koiran domestikaatiosta eli siitä, miten koira kesyyntyi klikkaa tästä

Vieläkö uskot johtajuusmyyttiin? Katso tämä video

Vanhakin koira oppii uusia temppuja : poliisikoiranohjaajien käsityksiä operantista ehdollistamisesta ja positiivisesta vahvistamisesta poliisikoirien erikoiskoulutuksessa  klikkaa tästä

Stressaavat ympäristötekijät ja käytösongelmat altistavat koiria pakko-oireisuudelle klikkaa tästä

Koira tunnistaa valheen klikkaa tästä