Kouluttajat 

Miia Kantinkoski ja Minna Tallberg

Eläinten koulutuksen opettaminen on tulkkina toimimista eläimen ja ihmisen välillä. Koulutusosaamisen siirtäminen uudelle ihmiselle on ihmisen ja eläimen yhteisen kielen opettamista. Koulutuksen opettaminen muille ihmisille edellyttää vankkaa kokemusta koulutettavasta eläimestä, sen käytöksen ymmärtämistä ja eleiden tulkinnasta. Ihmistuntemusta unohtamatta. On myös kyettävä löytämään oikea tapa soveltaa tietotaitoaan juuri kyseisen ihminen/eläin -parivaljakon kanssa työskentelyyn. Yksikään asiakas kun ei ole toisensa kopio.

Noudatamme työssämme Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä (näet ne täältä).

Miia Kantinkoski

Ammattimaista eläintenkoulutusta vuodesta 1999.

Ensi askeleeni eläintenkoulutuksen ammattilaisena otin vuonna 1999 silloisessa Kuulokoirayhdistyksessä. Perheissä toimiminen ja arjen haasteiden ratkaiseminen vaikeissakin tilanteissa on ollut siitä lähtien minulle positiivinen haaste. Ja olen näiden yli 20 vuoden aikana hioutunut siinä melkoisen hyväksi. Toisaalta työ pitää nöyränä. Ei ole kahta samanlaista koiraa tai perhettä, patenttiratkaisuja on siis turha etsiä. Siksi nautin työstäni edelleen!

Koirien koulutuksessa olen erikoistunut hajutyöskentelyyn, henkilökohtaisten hyötykoirien (kuulo- ja tukikoirat) sekä aivan tavallisten kotikoirien kouluttamiseen. Olen ollut mukana kehittämässä eläintenkouluttajien ammattitutkintoa ja opettanut alan oppilaitoksessa tulevia eläintenkouluttajia.


Olen kouluttanut koiria monipuolisesti monenlaisiin tehtäviin mm. elokuvissa, mainoksissa, kotikoirina, lutikan etsintään, kuulemisen avuksi, diabetestä ilmaisemaan sekä puolustuvoimille voimankäytön ja hajutyöskentelyn tehtäviin.


Kotona minulla on kaksi käyttölinjaista kultaistanoutajaa, joiden kanssa harrastan laajasti eri lajeja nenätyöskentelystä operantisti koulutettuun suojeluun. Asun Kirkkonummella, mutta työskentelen tarvittaessa ympäri Suomen.


Puhelin/Phone: +358 50 594 4549
Sähköposti/email: miia.kantinkoski@gmail.com


Minna Tallberg

Eläintenkouluttaja, tietokirjailija, valokuvaaja.

Olen ennen kaikkea hevosten kouluttaja, vaikka koulutankin myös koiria, kissoja ja nautojakin. Motivaationi kouluttaa ihmisiä ymmärtämään enemmän eläinten kouluttamisesta on se, että ymmärsin itse verrattaen myöhään, miten paljon helpommalla sekä ihminen että eläin pääsevät, kun molemmilla on keinot ymmärtää toista.

Olen harrastanut hevosia lapsesta asti ja opiskelen tälläkin hetkellä hevosalaa. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin ensimmäisten joukossa vuonna 2010. Koulutan pääosin hevosia ja kirjoitan hevosalan lehtiin. Luennoin Suomen Ratsastajainliiton Hevosen hyvinvointikiertueella v. 2015-16 ja olen erityisen kiinnostunut hevosen käyttäytymisestä, kouluratsastuksesta ja ongelmien ennaltaehkäisystä.

Asun Sipoossa, mutta pidän luentoja ja käytännön kursseja ympäri Suomen niin oppilaitoksissa kuin hevosharrastajillekin.

Puhelin/Phone: +358 50 520 3598
Sähköposti/email: mitallberg@gmail.com

Eläinlapsen ensimmäiset kuukaudet muodostavat pohjan sen koko elämälle.